Vercauteren vindt gouden trio bij Antwerp, Gerkens is de grote pineut

Vercauteren vindt gouden trio bij Antwerp, Gerkens is de grote pineut

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 08:44ma 08-03-2021 om 08:44

Bij Royal Antwerp FC pakte Frank Vercauteren uit met een nieuwe voorhoede. Refaelov-Mbokani-Lamkel Zé, kortweg RML, leek ook te werken tegen KV Kortrijk. Al zorgt dat ook voor slachtoffers bij The Great Old.

Het nieuwe trio voorin bij Antwerp wist te imponeren en hielp mee aan de overtuigende overwinning tegen KV Kortrijk. "In het begin van de week dacht ik na over hoe we het gingen aanpakken", zegt Vercauteren in Het Laatste Nieuws.

"Er was geen twijfel om met Dieu te starten. En dan zag ik deze opstelling op mijn papier staan. Met Gouden Schoen Refaelov, topschutter Mbokani en revelatie Lamkel Zé. Tegen Kortrijk bewezen ze dat ze, zelfs met tien, hun waarde hebben en hun taken kunnen vervullen. Ik kan alleen maar tevreden zijn, ik vond de combinatie écht goed", aldus Vercauteren.

Gerkens
Al zorgt de toevoeging van Mbokani er wel voor dat Pieter Gerkens uit de basis verdween. "Als je als trainer kiest voor drie spitsen en vijf achterin, gaat dat ten koste van iemand. Ofwel speel je met drie spitsen en twee middenvelders of andersom, er is altijd iemand het slachtoffer", geeft Vercauteren aan.

De middenvelder miste dit seizoen amper een minuut en zit ook al aan vijf doelpunten en vijf assists voor Antwerp. Tegen Club Brugge zal Gerkens er ongetwijfeld opnieuw bij zijn. Dieumerci Mbokani pakte tegen KVK zijn vijfde gele kaart en is geschorst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws