Ito vindt nieuw maatje bij Genk en maakt indruk: Bij meest waardevolle spelers

Ito vindt nieuw maatje bij Genk en maakt indruk: "Bij meest waardevolle spelers"

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 07:30ma 08-03-2021 om 07:30

KRC Genk kon zondag overtuigen en haalde het met 2-0 van Cercle Brugge. Bij de Limburgers was één van de uitblinkers Junya Ito. Hij maakte ook indruk op Gert Verheyen.

"Met een overvloed aan acties op zijn rechterflank was Junya Ito de gevaarlijkste speler bij Racing Genk", merkt Verheyen op bij Het Nieuwsblad. "Dat deed hij met goeie loopacties, snijdend van buiten naar binnen. Zo maakte hij ook de 2-0, met een loopactie tussen de centrale verdedigers van Cercle Brugge. Maar ook met loopacties vanuit een centrale positie naar de hoeken. Met dribbels ook", aldus Verheyen.

De analist zag de Japanner stevig uitblinken tegen Cercle. "Zijn grote kwaliteit is dat hij aan de bal in staat is om alles op volle snelheid te doen én het overzicht te bewaren om de goeie voorzet of pass te geven. Ito bleek voor Cercle Brugge even onstuitbaar als een Japanse kogeltrein", klinkt het.

Ito lijkt daarnaast een nieuw maatje gevonden te hebben bij Genk. "In het verleden had hij een klik met Maehle. Tegen Cercle zag je dat er ook iets groeit tussen hem en Muñoz. Met acht goals en negen assists in de Jupiler Pro League nestelt Ito zich in het kransje van meest waardevolle spelers in onze competitie. Het knappe daaraan is dat hij die cijfers haalt zonder aan zichzelf te denken", besluit Verheyen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws