Genk drukt niet door: Als je zo oppermachtig bent, wil je dat zien in resultaat

Genk drukt niet door: "Als je zo oppermachtig bent, wil je dat zien in resultaat"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 23:28zo 07-03-2021 om 23:28

KRC Genk had geen kind aan Cercle Brugge. Bij de rust stond het al 2-0 voor en mocht het bovendien tegen een mannetje minder voetballen. Die ideale omstandigheden stelden de jongens van John van den Brom in staat om hun derde zege op rij te boeken.

Zo maakte Genk komaf met een zwakke start van het nieuwe kalenderjaar, waarin het nauwelijks wedstrijden wist te winnen. Van den Brom zag een behoorlijke prestatie tegen Cercle. "We winnen de wedstrijd op basis van een prima eerste helft, waarin we met een heel hoog tempo speelden en op de juiste momenten de goals hebben gescoord. Zo trek je een wedstrijd naar je toe. Dan krijg je ook nog de situatie dat Cercle met tien komt te staan en dan is het zaak om die wedstrijd uit te spelen", analyseerde de Nederlander bij Sporza.

Alle voorwaarden waren aanwezig om er een spetterende tweede helft van te maken, maar Genk besloot het rustig aan te doen. "Natuurlijk wil je dan meer. Als je zo oppermachtig bent op het veld, wil je dat ook terugzien in het resultaat en het aantal doelpunten, maar dat is niet gelukt", gaf van den Brom toch een sneertje naar zijn jongens. "Maar het allerbelangrijkste is dat we voor de derde keer na elkaar een wedstrijd winnen, en ook weer op een overtuigende manier. Als je ziet waar we vandaan komen, en we zetten nu in een week tijd drie keer een topprestatie neer, mag je als trainer ook tevreden zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws