Breaking news

'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

Genk zoeft op spaarstand voorbij Cercle Brugge na beslissende eerste helft

Genk zoeft op spaarstand voorbij Cercle Brugge na beslissende eerste helft

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 22:35zo 07-03-2021 om 22:35

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 22:39zo 07-03-2021 om 22:39

KRC Genk staat weer wat steviger in de virtuele Play-Off-1-plaatsen. Tegen Cercle Brugge had het huidige nummer drie haar schaapjes al halverwege op het droge: 2-0. De Limburgers lijken zo helemaal hersteld van hun winterdip.

Genk tankte de voorbije week vertrouwen met een dubbele driepunter, waaronder kwalificatie voor de halve finales van de Croky Cup. Tegen hekkensluiter Cercle was er ook maar één mogelijkheid: winnen. Dat hadden de jongens van John van den Brom goed begrepen. Na nog geen tien minuten mocht Paul Onuachu, nota bene de Gouden Stier, ongedekt de openingstreffer binnen koppen.

Cercle kon nauwelijks een vuist maken, dus besloot Genk het duel nog voor de pauze op slot te gooien. Junya Ito ontsnapte aan de buitenspelval en werkte gedecideerd af in de verste hoek: 2-0. Op een vergezochte penaltyclaim van Iké Ugbo en een erg flauw kopballetje van diezelfde spits na liet De Vereniging eigenlijk niets zien. Toen Hannes Van der Bruggen nog voor de rust zijn tweede gele prent pakte, was het helemaal boeken toe.

Spaarmodus
Wie gehoopt had dat Genk schietoefeningen zou houden na de koffie, kwam bedrogen uit. Integendeel, Cercle kwam best aardig uit de kleedkamers. Ondanks het mannetje minder speelde Groen-Zwart behoorlijk hoog, maar verder dan wat halve pogingen kwam de voorlaatste in de stand niet. Genk keek het aan en vond het best kunnen.

De invalbeurt van Cyriel Dessers stuurde de Genkies dan toch weer wat voorwaarts. Daniel Muñoz schoot vanuit een scherpe hoek op Thomas Didillon. In de slotminuut kreeg Dessers nog dé kans op 3-0, maar hij kreeg de bal niet in de open hoek. Jammer voor hem, al zal van den Brom daar niet te hard om malen. Genk heeft nu 48 punten en staat daarmee derde. Cercle blijft voorlaatste, weliswaar met vier punten meer dan hekkensluiter Waasland-Beveren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws