'Laporta wint presidentsverkiezingen FC Barcelona, goed nieuws voor Koeman'

'Laporta wint presidentsverkiezingen FC Barcelona, goed nieuws voor Koeman'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 22:02zo 07-03-2021 om 22:02

Joan Laporta heeft de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gewonnen. Dat meldt het Catalaanse TV3. De 58-jarige Spanjaard sleept maar liefst 58,3% van de stemmen in de wacht en mag zich waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van Barcelona noemen. Hij volgt Josep Maria Bartomeu op.

Dat blijkt uit de exitpoll van het Catalaanse TV3. Concurrenten Victor Font (31,3%) en Toni Freixa (9,3%) leggen het tegen Laporta af. Helemaal definitief is het echter nog niet, al is er volgens Spaanse media wel al een bescheiden feestje gevierd door Laporta en zijn aanhang. Van 09.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds werden ruim 87.000 stemmen uitgebracht in Catalonië. Ook spelers konden hun stem uitbrengen, net als de kandidaten zelf.

Laporta lijkt de 42e president in de geschiedenis van Barcelona te worden. Dat is goed nieuws voor trainer Ronald Koeman. Laporta noemde hem in november al 'zijn trainer'. De definitieve uitslag van de presidentsverkiezingen wordt zondagavond rond 23.30 uur verwacht. 

Mocht het definitief zijn, dan wordt Laporta voor de tweede keer voorzitter van Barcelona. Tussen 2003 en 2010 was hij dat ook al. In die periode won Barcelona twee keer de Champions League.

Lees hier wat de plannen van Laporta zijn voor de komende jaren van FC Barcelona

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws