Defour rekent zich tegengoal aan: Wilde fout maken, maar Mukairu bleef recht

Defour rekent zich tegengoal aan: "Wilde fout maken, maar Mukairu bleef recht"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 21:16zo 07-03-2021 om 21:16

Zowel RSC Anderlecht als KV Mechelen schieten weinig op met hun 1-1-gelijkspel van zondagavond. Op twee strafschoppen na viel er bovendien weinig opwinding te noteren in Brussel. Steven Defour spreekt dan ook over een billijke draw.

Het is behoorlijk zeldzaam geworden, maar Defour maakte de negentig minuten nog eens rond bij KV. "Ik ben stikkapot, ik heb alles gegeven", gaf de middenvelder zuchtend toe bij Sporza. "Ik weet niet hoeveel ik gelopen heb, maar ik heb vrij veel last aan mijn kuiten. Buiten die fout bij de eerste goal denk ik dat het vrij goed was. Ik denk dat we Anderlecht goed in bedwang hielden en dat 1-1 wel een correcte uitslag is." 

Nadien sloeg Defour mea culpa over de tegentreffer. "Ik blijf erbij, die eerste goal ...", klonk hij ontgoocheld. "Ik hoor Rob roepen dat ik moet wisselen. In mijn ooghoek zag ik een paars truitje, maar toen was mijn pass al half vertrokken. Ik probeerde nog een fout te maken, maar Mukairu bleef recht. Voor de rest deed ik wat ik moest doen: rust aan de bal brengen, proberen vooruit te spelen en voor de verdediging de passlijnen afschermen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vond jij het een verdiend gelijkspel?

Ja
53%
Nee, Anderlecht had verdiend te winnen
37%
Nee, KV Mechelen had verdiend te winnen
11%
(38 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws