Man City met De Bruyne niet onaantastbaar: Man U beëindigt serie van 21 (!) zeges

07-03-2021 19:27
2

Manchester City is zondagavond weer terug op aarde gezet, na een imponerende reeks van 21 (!) achtereenvolgende overwinningen in alle competities. Uitgerekend Manchester United bezorgde de rivaal zijn eerste nederlaag sinds 21 november en heeft het laatste restje spanning in de Premier League behouden.

Het soevereine Manchester City liep na één minuut spelen al achter de feiten aan in eigen huis. Spits Gabriel Jesus verdedigde mee tot in zijn eigen strafschopgebied, maar maakte een onhandige overtreding op collega Anthony Martial. De bal ging op de stip en Bruno Fernandes bevestigde zijn status als penaltyspecialist.

De thuisploeg ging meteen op jacht naar de gelijkmaker, maar bezorgde Manchester United-doelman Dean Henderson niet veel werk. Vlak na rust werd het duidelijk dat het niet de avond van de koploper zou worden. Rodri raakte de lat en Luke Shaw schoof vrijwel meteen daarna de 0-2 binnen aan de overzijde.

De ploeg van Pep Guardiola deed wat het kon, maar de grootste kans van de slotfase was voor Martial: de Fransman kwam oog in oog met Ederson, die Manchester City kon behoeden voor een 0-3 nederlaag. De ongeslagen serie van The Citizens is echter ten einde, al lijkt de landstitel dit seizoen niet meer in gevaar te komen. Het gat tussen beide ploegen uit Manchester is elf punten, met nog tien speelrondes voor de boeg.