Anderlecht kan in eigen huis geen afstand nemen van KV Mechelen

07-03-2021 20:00
73

Anderlecht en KV Mechelen hebben elkaar op 1-1 gehouden in het Lotto Park. Beide doelpunten vielen vanop de stip.

Voor de pauze nam Anderlecht wel initiatief, maar dat leidde zelden tot open kansen. Diaby kreeg er na tien minuten wel één, maar strandde op Thoelen. In de herneming schoot Nmecha over. KV Mechelen loerde op een tegenaanval en kreeg ook een mooie kans via Shved, die zijn plaatsbal naast zag gaan.

Net toen de eerste helft op 0-0 leek af te stevenen leed Defour balverlies. Bijker haalde Nmecha neer in de zestien en Anderlecht mocht een penalty nemen. Diezelfde Nmecha is een echte specialist en zette feiloos de 1-0 op het bord.

Ook penalty voor bezoekers
Meteen na de pauze was Nmecha bijna daar met de 2-0. Hij sneed mooi naar binnen en zag zijn schot via Schoofs rakelings naast het doel verdwijnen. Anderlecht leek te match te controleren, maar iets na het uur liep het helemaal mis...

Murillo vergreep zich in het strafschopgebied aan Shved en ook KV Mechelen kreeg een penalty. De Camargo liet zich niet gek maken en scoorde makkelijk. Een opsteker voor KV Mechelen, want al voetballend kwamen ze zelden in de buurt van Wellenreuther. Het leverde meteen een punt op, want Anderlecht kwam niet meer tot scoren.