Atlético en Real houden elkaar in bedwang, Barça winnaar van Madrileense derby

07-03-2021 18:22 Laatste update: 18:24

Atlético Madrid en Real Madrid hebben FC Barcelona een uitstekende zondag bezorgd. De nummers één en drie van de Primera División hebben zondag met 1-1 gelijkgespeeld in Wanda Metropolitano, waardoor de titelrace weer helemaal open ligt.

Eerder dit seizoen werd het 2-0 voor Real Madrid, maar Atlético was vastbesloten om revanche te nemen. De ploeg van Diego Simeone had na een kwartier al zijn voorsprong te pakken: Marcos Llorente zette Luis Suárez aan het werk na een snelle counter en El Pistolero krulde de bal met buitenkant rechts om Thibaut Courtois heen.

De lijstaanvoerder verdedigde die voorsprong met hand en tand, al moest het vlak voor rust nog eventjes zweten. De VAR zag een mogelijke handsbal van Felipe en riep arbiter Alejandro Hérnandez Hernández naar de kant: de leidsman schoof het advies van de videoarbitrage echter terzijde. In de tweede helft bleef Atlético de bovenliggende ploeg, maar Los Rojiblancos verzuimden om de wedstrijd definitie in het slot te gooien. Courtois hield landgenoot Yannick Carrasco en Suárez van de 2-0 van.

Real Madrid wist lange tijd geen gevaar te stichten, maar de thuisploeg kreeg vlak voor tijd alsnog spijt van zijn gemiste kansen. Jan Oblak hield zijn ploeg eerst nog op de been: de Sloveense doelman hield Karim Benzema in eerste én in tweede instantie van scoren af. Drie minuten voor tijd dook ook Casemiro in het strafschopgebied op: de Braziliaan legde echter breed en Benzema kon de 1-1 in het lege doel schuiven.

De wedstrijd eindigde onbeslist, waardoor Atlético Madrid opnieuw een stukje van zijn astronomische voorsprong is kwijtgeraakt: Simeone en de zijnen staan drie punten voor op FC Barcelona en vijf op titelhouder Real Madrid en zijn bovendien qua onderling resultaat in het nadeel tegen De Koninklijke. Wel heeft Atlético nog één wedstrijd tegoed ten opzichte van de twee concurrenten. De volgende topper staat gepland voor 9 mei: dan gaat Atlético op bezoek bij FC Barcelona.