VP-Analyse: Club Brugge wint makkelijk van Zulte-Waregem ondanks betreurde Badji

VP-Analyse: Club Brugge wint makkelijk van Zulte-Waregem ondanks betreurde Badji

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 18:12zo 07-03-2021 om 18:12

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 18:15zo 07-03-2021 om 18:15

Club Brugge won zondagavond van Zulte-Waregem met 3-0. De wissel van Badji, dalende lijn van Zulte-Waregem en makkelijke zege voor Club Brugge trokken onze aandacht voor de VP-Analyse.

Betreurde Badji
In minuut twintig scoorde Youssouph Badji de openingstreffer. In minuut dertig werd hij gewisseld door mede-spits Perez. Net als Badji zelf, konden ook commentatoren en kijkers dit moeilijk begrijpen. Club Brugge-Fans waren zelfs ontstemd. 

Badji speelde geen wereldpartij, maar viel er op het veld zeker niet tussenuit. Clement zal na de wedstrijd de nodige aandacht krijgen om het voorval uit te leggen.

Zulte-Waregem in dalende lijn
Zulte-waregem begon veel belovend aan de partij. Met kleine prikjes en goed verdedigend werk maakten we ons op voor een spannende namiddag. Helaas. Minuut na minuut verzwakte de ploeg van Dury. In de tweede helft kwamen ze zelfs zo goed als niet meer aan het doel van Mignolet.

Club Brugge is terug
Na de verrassende uitschakelingen uit Europa League en Croky Cup leek Club Brugge op het slechte pad beland te zijn. Ze bewijzen vandaag echter het tegendeel. Blauw-zwart speelde zoals we van hen gewend zijn in de competitie. Met lef, dominantie wisten ze de partij redelijk simpel naar zich toe te trekken.

Wet van de sterkste
Het verschil is groot. De eerste in de stand wint geheel gezien makkelijk van een Play-Off 1 kandidaat. Zulte-Waregem zal - als de concurrenten niet verliezen - uitgeteld zijn voor de final 4.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws