Westerlo krijgt een koude douche, Union kan promotie (nog) niet vieren

Westerlo krijgt een koude douche, Union kan promotie (nog) niet vieren

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 17:45zo 07-03-2021 om 17:45

Westerlo heeft een kater opgelopen op het veld van Seraing. De Kemphanen stonden lange tijd 0-1 voor, maar bezweken in de slotfase en pakten de gelijkmaker. 

Westerlo had iets goed te maken, want eerder deze week hield hekkensluiter Club NXT hen nog op 1-1. Tegen Seraing liep het aanvankelijk beter. Na amper twee minuten kon Vetokele een bal onderscheppen en Cicek bedienen. Die scoorde meteen ook de openingstreffer. 0-1 was de ruststand.

Na de pauze moest Seraing aan de bak, maar veel gevaar kwam daar niet meteen uit. Alleen Mikautadze kon dreigen met een omhaal die naast de goal belandde. Westerlo leek een mooie zaak te doen, maar het venijn zat zoals vaak in de staart. In de slotfase maakte Gueye dan toch nog de 1-1. Diezelfde Gueye pakte even later rood, maar dat was uiteindelijk maar een voetnoot.

Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Seraing nu nog altijd drie punten voor op Westerlo. Union kon al kampioen worden op deze speeldag, maar zal even moeten wachten. Het verschil met Seraing is zeventien punten, terwijl er nog achttien punten te verdienen zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws