AC Milan en AS Roma pakken allebei logische zeges in Serie A

07-03-2021 17:16

AC Milan en AS Roma hebben zondag gedaan wat ze moesten doen, met het oog op de topper Internazionale-Atalanta Bergamo van maandagavond. De nummers twee en vier van de Serie A mogen afwachten wat de nummers één en vijf tegen elkaar doen.

Hellas Verona-AC Milan 0-2
AC Milan heeft de achterstand op rivaal Internazionale verkleind naar drie punten. De Rossoneri konden in Stadio Marcantonio Bentegodi niet beschikken over vedette Zlatan Ibrahimovic, maar boekten een regelmatige zege op Hellas Verona. Rade Krunic schoot na een half uurtje een vrije trap vakkundig in de bovenhoek, Diogo Dalot maakte vijf minuten na rust een minstens zo fraaie goal, na een subtiele schijnbeweging: 0-2.

AS Roma-Genoa 1-0
Ook AS Roma ligt nog op Champions League-koers. Gianluca Mancini kopte voor rust de 1-0 binnen en dat bleek uiteindelijk genoeg om zich tot matchwinner te kronen. De Giallorossi hebben nu twee punten achterstand op nummer drie Juventus en één punt voorsprong op nummer vijf Atalanta, dat maandag dus de koploper treft.