Moeskroen vecht zich weer uit degradatiezone, Standard gaat verrassend onderuit

07-03-2021 15:20
10

Na de 'bekereuforie' moet er bij Standard plaatst worden gemaakt voor teleurstelling. Op bezoek bij degradatiekandidaat Royal Excel Mouscron konden de Rouches niet overtuigen. Ze gingen met 1-0 onderuit.

Na de winst tegen Club Brugge kon Standard met veel vertrouwen afzakken richting Moeskroen. De Henegouwenaren zitten dan weer in de financiële problemen en konden hun spelers de laatste weken niet betalen. Alles leek er dus ook op te wijzen dat Standard makkelijk de drie punten zou pakken.

De Rouches kwamen echter bedrogen uit en hadden het niet makkelijk tegen Moeskroen. De thuisploeg zette een laag blok en kon Standard ervan weerhouden om tot echt grote kansen te komen. Moeskroen probeerde het dan weer via de counter.

Eén van die counters zorgde uiteindelijk ook voor een doelpunt van Moeskroen, maar niet via de voet van een Moeskroen-speler. Tien minuten voor rust verschalkte Hugo Siquet eigen doelman Arnaud Bodart.

In die tweede helft ging men bij Standard al vroeg op zoek naar de tweede helft en moest Moeskroen-doelman Koffi ook enkele keren ingrijpen. Echt scherp stond het vizier echter niet bij de Rouches.

Moeskroen bleef geconcentreerd verdediger en deed er alles aan om dat tegendoelpunt te vermijden. Mbaye Leye ging dan weer vol voor die goal en bracht al zijn aanvallende jongens op het veld. Helpen deed dat echter niet. Koffi hield zijn netten schoon en de 1-0 bleef staan.

Moeskroen springt door de overwinning tegen Standard (tijdelijk) uit de degradatiezone en staat nu op een zestiende plek. Standard zakt naar de elfde plek en lijkt Play-Off 1 nu wel helemaal te kunnen vergeten.