Mpenza gelooft niet meer in kans bij Belgische club: De deur is gesloten

Mpenza gelooft niet meer in kans bij Belgische club: "De deur is gesloten"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 15:31zo 07-03-2021 om 15:31

De voorbije jaren zagen we heel wat Rode Duivels hun eerste stappen zetten in de voetbalwereld. Zo werd onder andere Vincent Kompany hoofdtrainer en is Thomas Buffel assistent geworden bij Cercle Brugge. Bij de nog iets oudere generatie lopen ook de broertjes Mpenza rond, maar Mbo hebben we voorlopig nog niet in de voetbalwereld.

De voormalige speler van onder andere RSC Anderlecht, Standard en Galatasaray heeft wel alle nodige diploma's om trainer te worden van een club, maar een voorstel van een Belgische club heeft hij nog nooit gekregen. "Voor mij is de deur gesloten in België", zegt Mpenza in La Dernière Heure.

Mpenza werd in het verleden wel gelinkt aan Royal Excel Mouscron, waar hij Sportief Directeur kon worden. Tot een samenwerking kwam het echter niet. "We hadden een andere visie", zegt Mpenza.

"Het was duidelijk dat een aantal mensen de baas wilden blijven en met hun netwerk controle wilde behouden. Het was geen sportief beleid waar ik achter stond", aldus de voormalige Rode Duivel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws