Vijfde doelman van Antwerp plots in selectie: Dan gaat er veel door je heen

Vijfde doelman van Antwerp plots in selectie: "Dan gaat er veel door je heen"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 13:30zo 07-03-2021 om 13:30

Royal Antwerp FC heeft het dit seizoen nog niet echt makkelijk gehad met de mannen in doel. Onder andere Ortwin De Wolf, Jean Butez, Davor Matijas en Alireza Beiranvand stonden al in doel bij The Great Old. Ondertussen staat ook vijfde doelman Chevaughn Thiam nog klaar.

De jonge twintigjarige doelman maakte in 2011 de overstap van K. Beerschot V.A naar Antwerp en is inmiddels doorgegroeid naar de A-kern. Hij zat ook voor het eerst in de selectie voor het Europese duel tegen Tottenham.

"Op dat moment gaat er zo veel door je heen. Je traint al wel mee, maar plots maak je ook kans om in te vallen. Je moet klaar zijn, want er kan altijd iets gebeuren", geeft Thiam aan bij Gazet van Antwerpen.

Hij traint nu wel mee met de andere doelmannen in de A-kern en geeft aan er veel op te pikken. "Ik kan nog veel bijleren van hen en ze geven me regelmatig tips. Ook met keeperstrainer Vedran Runje is de communicatie goed. Ik ga vriendschappelijk om met de andere doelmannen, al behandelen ze mij wel eens als de jonkie", zegt Thiam.

Thiam zat inmiddels al drie keer in de selectie bij The Great Old, maar hij wacht nog steeds op zijn debuut voor Antwerp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws