Deschacht versus Club Brugge: Ik heb élke keer gehoopt dat ze verloren

Deschacht versus Club Brugge: "Ik heb élke keer gehoopt dat ze verloren"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 12:14zo 07-03-2021 om 12:14

Olivier Deschacht staat zondag met Zulte Waregem tegenover Club Brugge. Voor de inmiddels veertigjarige Deschacht is dat altijd een speciale wedstrijd, zeker met zijn verleden bij RSC Anderlecht.

"Club was voor mij altijd de match van het jaar", zegt Deschacht tegenover De Zondag. "Meer nog dan de matchen tegen Standard. The hate. Ik woon in Gent, halverwege Brussel en Brugge, ik was omringd door Club- en Anderlechtsupporters die mij perfect konden opladen", lacht Deschacht.

"Gaan winkelen in Brugge op zaterdagnamiddag konden we nooit doen, je zoekt het beter niet op. Ik was het gezicht van Anderlecht, hé, een zeldzame Vlaming nog wel. De eerste die ze uitfloten. Ik heb trouwens thuis nooit verloren van Club Brugge. Het eerste jaar dat ik er weg was, konden ze er voor het eerst wél winnen. Toeval bestaat niet, zeker", aldus Deschacht.

Mooie herinneringen
Zulte Waregem verloor dit seizoen al met 0-6 van Club Brugge, maar de veteraan houdt toch mooie herinneringen over aan de partijen tegen Blauw-Zwart. "Mijn mooiste herinnering blijft de match waarin we kampioen speelden op Club Brugge, drie of vier speeldagen voor het einde al. Goals van Jelle Van Damme en Suárez, 1-2", weet Deschacht nog.

"Op de terugrit raakten we in een file, vier uren gefeest op de bus. Maar ik heb ook vaak wakker gelegen van Club Brugge. Ik heb twintig jaar lang elke match gezien van Club Brugge en élke keer gehoopt dat ze verloren", lacht Deschacht. "Nu kijk ik meer naar Cercle en Waasland-Beveren. Tot een paar weken geleden toch. En nu kijk ik meer naar wat Oostende en Leuven doen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws