De Bruyne geeft weinig om wereldrecord: Echt niet zo belangrijk

De Bruyne geeft weinig om wereldrecord: "Echt niet zo belangrijk"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 11:15zo 07-03-2021 om 11:15

Manchester City is aan een indrukwekkende reeks bezig. Het heeft nu al 21 zeges op rij geboekt. Het wereldrecord staat op 27 zeges, maar Kevin De Bruyne ligt er duidelijk niet van wakker.  

"We hebben onszelf verrast met de reeks tot nu toe, maar eigenlijk nog nooit echt met elkaar gesproken over hoeveel wedstrijden we al gewonnen hebben", vertelt De Bruyne bij The Daily Mail. "De kalender is zo gek want we spelen om de paar dagen, dus je hebt niet echt tijd om terug te blikken en erbij stil te staan. Een record pakken, is leuk. Maar je denkt er niet teveel over na tot het seizoen voorbij is. Op dit moment is het echt niet zo belangrijk."

City doet momenteel nog voor alle prijzen mee. "We waren twee jaar geleden niet zover verwijderd van een 'quadruple', toen we drie van de vier prijzen wonnen. Maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen en het wordt nog hectisch. Ik denk dat velen dit soms onderschatten."

Het schema was de afgelopen maanden erg zwaar. "Toen we tegen Borussia Mönchengladbach gespeeld hadden, reisden we terug naar Engeland om op een zaterdag tegen West Ham te voetballen. Zonder training, dus enkel reizen en voetballen. Dat is niet simpel en de tegenstand is niet min. We willen alles winnen, maar het is hard werken."

Ook zondag krijgt City een taaie kluif. Het ontvangt in eigen huis stadsgenoot United. Als City nog zeven matchen wint breekt het het record van de Welshe club The New Saints.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Manchester City de derby winnen?

Ja
76%
Nee
24%
(80 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws