Breaking news

'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

Vandenbempt blikt vooruit: Dan denk ik dat Anderlecht gaat winnen

Vandenbempt blikt vooruit: "Dan denk ik dat Anderlecht gaat winnen"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 10:30zo 07-03-2021 om 10:30

Anderlecht speelt zondagavond nog tegen KV Mechelen. Paars-wit heeft nu twee zeges op rij gepakt, maar Peter Vandenbempt denkt niet dat dat een garantie op succes is. 

"Tegen Cercle was toch weer het probleem zichtbaar dat zich stelt tegen ploegen die stevig komen verdedigen: te weinig concreet doelgevaar creëren", zo laat Vandenbempt optekenen in De Zondag. "Mijn indruk is wel dat Nmecha profiteert van de aanwezigheid van een extra spits, want Diaby verricht ongelooflijk veel werk. Maar de beste Diaby had in die twee wedstrijden wel al een doelpunt gemaakt."

KV Mechelen is volgens Vandenbempt zeker niet kansloos. "Het moet gewoon zijn spel spelen. Zo maakte het ongeveer al alle ploegen moeilijk, ook Anderlecht in de heenwedstrijd. Misschien speelt dat wel een beetje in de kaart van Anderlecht. Maar KV Mechelen heeft de kwaliteiten om het Anderlecht ook op zijn manier heel moeilijk te maken."

"Het niveau dat Anderlecht haalt, zal bepalen welke afloop we krijgen; en dat is moeilijk te voorspellen", besluit Vandenbempt. "Als ze het tempo in de balcirculatie en de diepgang erin kunnen houden, en de druk op het uitverdedigen van KV Mechelen kunnen houden, denk ik dat Anderlecht gaat winnen. Omdat het toch meer kwaliteit heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint Anderlecht van KV Mechelen?

Ja
54%
Nee
46%
(238 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws