Deschacht moet bekennen: Ik had eigenlijk geen zin in Anderlecht

Deschacht moet bekennen: "Ik had eigenlijk geen zin in Anderlecht"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 10:00zo 07-03-2021 om 10:00

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 10:04zo 07-03-2021 om 10:04

Olivier Deschacht is nu actief bij Zulte Waregem, maar blijft vooral bekend van bij Anderlecht. In De Zondag blikt hij terug op zijn lange carrière bij paars-wit, waar hij heel wat mooie herinneringen heeft. 

"Ik ben blij dat ik altijd ben gebleven, alleen al maar omdat ik nu de voldoening heb van het recordaantal matchen", aldus Deschacht. "Wat ik evenwel zeker nooit vergeet, is mijn doelpunt met Lokeren op Anderlecht. En dan puur omwille van het applaus van het hele stadion dat erop volgde… Want het afscheid was pijnlijk geweest, dat is al genoeg verteld. Een gouden herinnering, die appreciatie van de supporters."

Nochtans was Deschacht aanvankelijk helemaal niet van plan om naar Anderlecht te gaan. "Ik amuseerde mij tussen mijn vrienden bij Lokeren, wilde daar eigenlijk blijven, ik had echt geen zin in Anderlecht. Maar Marcel De Corte (ex-speler van Anderlecht, red.) drong aan. En ik trainde ongelooflijk, letterlijk alles lukte. Niet normaal. De volgende dag zaten ze al bij mij thuis."

Deschacht heeft wel altijd moeten vechten. "Achteraf gezien had ik bij Anderlecht ook niet altijd evenveel plezier als bij Lokeren. Die druk, hé. Altijd moeten winnen. Elk foutje op de voorpagina’s… Eén keer verliezen en Vanden Stock en Van Holsbeeck stonden in de kleedkamer. Bij Zulte Waregem wordt na elke zege gedanst op een bus, bij Anderlecht was dat maar normaal. Na een 1 op 9 vloog Vercauteren, ervoor twee keer kampioen, buiten. En nu…"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws