Indrukwekkende Messi leidt Barcelona naar zege: druk op Atlético wordt opgevoerd

06-03-2021 22:50

FC Barcelona heeft met een 0-2 uitzege bij Osasuna de druk op koploper Atlético Madrid opgevoerd. Lionel Messi was met twee assists belangrijk voor zijn ploeg en zag dat Jordi Alba en Ilaix Moriba zijn passes

Ronald Koeman koos ook in Pamplona voor een formatie met drie man achterop en twee hoge vleugelverdedigers. Dat beviel Barcelona de afgelopen wedstrijden goed en ook bij Osasuna ging het ze in de eerste helft voor de wind. Na dertig minuten was het raak via Jordi Alba, die een geniale pass van Lionel Messi op waarde schatte en de bal kiezelhard binnenjoeg.

Na die treffer gaven de Catalanen het initiatief een beetje uit handen en kreeg de thuisploeg de kans om in de wedstrijd te komen. Brutaal zochten ze de aanval en Marc-André ter Stegen, de Duitse keeper van Barcelona, moest meermaals handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Pas in de slotfase van de wedstrijd, toen Osasuna ruimte weg ging geven om de gelijkmaker te forceren, kwamen er weer kansen voor Koeman en de zijnen en had Alba zijn tweede kunnen maken.

Barcelona maakte echter een vermoeide indruk en had duidelijk nog last van de bekerwedstrijd tegen Sevilla, waarin een verlenging nodig was om de bekerfinale veilig te stellen. De belangrijkste opgave slaagde echter wel: de drie punten gingen mee naar Camp Nou en dat was mede te danken aan invaller Ilaix Moriba. Het jonge talent prikte tien minuten voor tijd knap raak op aangeven van Lionel Messi en bepaalde de eindstand daarmee op 0-2.

Daardoor voeren de Blaugranas de druk op koploper Atlético Madrid hoog op. De achterstand op de Madrilenen is nu nog maar twee punten, maar de formatie van Diego Simeone heeft wel nog twee wedstrijden tegoed. Real Madrid heeft ook nog een wedstrijd tegoed en kan bij winst op hetzelfde puntenaantal als Barcelona komen.