Ophef in Duitsland: 'Als dat bij Bayern gebeurde, had hij zeker gefloten'

07-03-2021 12:44
4

Marco Reus heeft de arbitrage bij Der Klassiker tussen Bayern München en Borussia Dortmund beschuldigd van partijdigheid. Volgens hem had de scheidsrechter voorafgaand aan de 3-2 van Leon Goretzka voor een overtreding moeten fluiten.

Dortmund was via twee goals van Erling Haaland al snel op een 0-2 voorsprong gekomen, maar moest lijdzaak toezien hoe Bayern het evenwicht herstelde door twee treffers van Robert Lewandowski. Het duel leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar in minuut 88 bepaalde Leon Goretzka anders (2-3). In de aanloop naar die goal leek Leroy Sané echter een overtreding te maken op Emre Can.

Reus, die op dat moment al gewisseld was, was des duivels. "Dat is voor mij een hele duidelijke fout", zegt hij na afloop van de wedstrijd voor de camera's van Sky Deutschland. "Dat kon ik vanaf de bank ook wel zien. Ik zal je eerlijk zeggen: als dat bij Bayern was geweest, zou de scheidsrechter honderd procent hebben gefloten. Zo is het gewoon. Als het in hun voordeel was geweest had hij gefloten en anders niet. Dat is duidelijk."

Bayern won uiteindelijk met 4-2. Lewandowski maakte in blessuretijd zijn hattrick compleet.