Antwerp pakt de drie punten tegen KV Kortrijk na doldwaze tweede helft

06-03-2021 22:34
8

Royal Antwerp FC is er dan toch nog eens in geslaagd om de drie punten te pakken in eigen land. Na een 2 op 9 haalde het van KV Kortrijk. Het werd 4-2.

Royal Antwerp FC had het de laatste partijen bijzonder moeilijk om tot punten te komen in de Belgische competitie. Ook tegen KV Kortrijk werd het niet makkelijk. De Antwerpenaren probeerden wel, maar kwamen amper tot bij het doel van Ilic.

Aan de overzijde had Kortrijk het ook moeilijk, maar kreeg het wel wat hulp na een stevige ingreep van Seck. De Antwerp-verdediger ging met de twee voeten vooruit en kreeg meteen een rode kaart onder de neus geschoven.

Ondanks die man meer kon Kortrijk niet profiteren en kwam het zelfs op achterstand na een VAR-ingreep en strafschop voor Antwerp. Lior Refaelov bedankte en zorgde voor de 1-0 voorsprong, die ook tot de rust bleef staan.

Een tweede helft zorgde voor een tweede strafschop voor Antwerp, maar geen tweede doelpunt. De teleurstellende Dieumerci Mbokani kon niet voor kleur zorgen en zag zijn strafschop gepakt worden door Ilic.

In de daarop volgende hoekschop viel dat tweede doelpunt toch na een kopbaldoelpunt van Maxim Le Marchand. We kregen uiteindelijk nog een bijzonder leuke partij, met niet veel later nog een doelpunt van Faiz Selemani.

Daar kwam zelfs nog een tweede doelpunt bij. Deze keer van Zinho Gano, die toch wat revanche nam tegen zijn ex-ploeg met een doelpunt. Het gaf KVK een echte vertrouwensboost, dat zelfs nog het dichtst bij de 2-3 stond. Het doelpunt kwam uiteindelijk aan de kant van Antwerp. Ondanks het overwicht van de Kortrijkzanen was het Didier Lamkel Zé die iets minder dan twintig minuten voor tijd voor de 3-2 zorgde. In het slot werd het nog 4-2 via Birger Verstraete.

Antwerp sluit door de overwinning de speeldag ook af als de nummer twee en telt inmiddels vijf punten voorsprong op KRC Genk, dat zondag nog speelt tegen Cercle Brugge. KV Kortrijk blijft steken op de veertiende plek.