Waasland-Beveren blijft laatste na nederlaag tegen Beerschot

06-03-2021 20:52
26

Zaterdagavond speelde Waasland-Beveren en Beerschot tegen elkaar. Voor Waasland-Beveren was het stilletjes aan van moeten in de strijd om het behoud. Uiteindelijk trok Beerschot aan het langste eind. 1-2 was de eindstand en zo blijft Beveren in het bezit van de rode lantaarn.

Met nog vier wedstrijden te gaan begint de tijd stilletjes aan te dringen voor Waasland-Beveren. Ze staan laatste en hadden dus eigenlijk een driepunter nodig tegen Beerschot om weg te komen van die laatste plaats. Beveren begon dan ook gemotiveerd aan deze wedstrijd. Zo klommen ze in minuut acht al op voorsprong na een doelpunt van Daan Heymans. Beerschot kon daar in de eerste helft weinig tegenover zetten maar toch kwamen ze in minuut 34 op gelijke hoogte na een doelpunt van Joren Dom.

1-1 bij de rust en alles nog bespeelbaar in de tweede helft. Beveren leek lange tijd stand te houden, maar moest zich 20 minuten voor tijd toch gewonnen geven. Raphael Holzhauser kroonde zich tot matchwinnaar voor Beerschot. Want na de assist voor het eerste doelpunt, nam hij het tweede en beslissende doelpunt zelf voor zijn rekening. Zo won Beerschot met 1-2 op de Freethiel. Door deze overwinning komt Beerschot tot op drie punten van een plaats die recht geeft op Play-Off 1. Voor Waasland-Beveren ziet het er veel minder rooskleurig uit. Zij staan laatste en zullen tot op de laatste speeldag moeten knokken voor het behoud.