Breaking news

'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

Geduld Vanhaezebrouck lijkt op: “De spelers weten zeer goed wat er fout loopt

Geduld Vanhaezebrouck lijkt op: “De spelers weten zeer goed wat er fout loopt"

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 19:24za 06-03-2021 om 19:24

KAA Gent werd midweeks uitgeschakeld door Eupen in de kwartfinales van de Croky Cup. Die nederlaag zindert nog steeds na bij Hein Vanhaezebrouck, maar hij wil er geen woorden meer aan vuil maken. “Ik ga over de beker niet meer spreken en wil enkel naar de toekomst kijken”, zei hij op de persconferentie.

Vanhaezebrouck ziet waar het telkens misloopt bij Gent en zijn geduld lijkt stilaan op te geraken. “Voor rust had Eupen het heel moeilijk om ook maar iets te betekenen maar we vergeten het af te maken. Maar hoe we vervolgens wegzakken na rust, dat blijft maar gebeuren. En dan achteraf verklaren dat je het niet weet hoe het komt. Nou, zelfs mijn materiaalman wist wat er fout was gelopen.”

Vanhaezebrouck kan dan ook begrip opbrengen voor de frustraties van de Gent-supporters. Die supporters hebben het vooral over een gebrek aan wedstrijdmentaliteit. “De fans hebben 100% gelijk met hun analyse. Ik begrijp ook wel dat heel wat fans nu vinden dat ons seizoen er op zit, ze eten niet alleen hun nagels maar ondertussen hun hele vingers op.” Ook wil de coach nog niet denken aan volgend jaar. “We moeten nog iets maken van die laatste zes matchen en meestrijden voor wat we waard zijn.”

Al weet Vanhaezebrouck zelf ook dat Play-Off 1 halen moeilijk zal worden. “Maar als ik nu verklaar dat we nog kans maken op Play-off 1, dan ben ik niet echt realistisch: als je ziet hoe telkens dezelfde mankementen naar boven komen, hetzij bij de start, hetzij na rust, dan weet je genoeg.” En de coach heeft zo zijn redenen voor deze uitspraak. “Als er hier nu een ploeg stond met vuur, dan zou ik anders spreken maar dat is nu net wat ik mis. Maar ik blijf mijn spelers pushen.” 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws