Doelpunten genoeg in Eupen - Oud-Heverlee Leuven, maar geen winnaar

06-03-2021 18:04
3

KAS Eupen - Oud-Heverlee Leuven is zaterdag een doelpuntenfestijn geworden. Na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Voor de thuisploeg een goede zaak met het oog op de redding. Voor OHL is het een tegenvaller met het oog op Play-Off 1.

Oud-Heverlee Leuven is bezig aan een topseizoen. De promovendus is nog in de running voor Play-Off 1 en wilde maar wat graag winnen in de Oostkantons. Het kwam aan de Kehrweg ook drie keer op voorsprong. Kristiyan Malinov en Thomas Henry brachten de bezoekers voor de pauze op voorsprong, maar toen wisten Jonathan Heris en Knowledge Musona de goals uit. De huurling van Anderlecht scoorde vanaf de stip. In het begin van de wedstrijd had Smail Prevljak voor de thuisploeg trouwens gemist vanaf elf meter.

In de tweede helft kwam OHL op 2-3 door de man die normaal goed is voor de assist, Xavier Mercier. Toch was ook een derde doelpunt voor de bezoekers onvoldoende om de zege over de streep te trekken. Musona maakte immers zijn tweede van de namiddag. Vlak voor de treffer stond Musona nog oog in oog met Sowah. Na de zesde goal van de avond viel Rocky Bushiri nog uit. Op een draagberrie verliet hij het veld. Doelpunten vielen er daarna niet meer.

Door het gelijkspel staat OHL nu 6e met 44 punten. KRC Genk, RSC Anderlecht en KV Oostende kunnen dit weeken nog profiteren. Eupen staat nu 13e met 37 punten. Dat zijn 10 punten meer dan Royal Excel Moeskroen, dat 17e staat.