Geen clean sheet voor Casteels bij Wolfsburg, Sorløth (ex-Gent) scoort

06-03-2021 18:20 Laatste update: 18:52
3

Koen Casteels is er niet in geslaagd om zijn netten schoon te houden zaterdag. Hij moest zich twee keer omdraaien in de 2-1 nederlaag tegen Hoffenheim. Ex-Gent-spits Alexander Sorløth zorgde er met een doelpunt en een assist voor dat Leipzig de koppositie overneemt van Bayern München.

Borussia M'gladbach - Leverkusen 0-1
De klad zat er de afgelopen weken behoorlijk in bij Leverkusen. De ploeg werd uitgeschakeld in de Europa League, de DFB-Pokal en had sinds 6 februari niet meer gewonnen in de Bundesliga.

En ook tegen Gladbach leek Leverkusen weer uit te glijden, al kwam het dit keer zover niet. Patrik Schick schoot een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd binnen. Leon Bailey stoomde op doelman Yann Sommer af en in de rebound schoot Schick van dichtbij raak.

Leverkusen heeft zich de afgelopen weken behoorlijk in de vingers gesneden, maar doet nog mee om directe plaatsing voor de Champions League. Het staat nu vijfde en de achterstand op VfL Wolfsburg, dat verloren heeft, bedraagt nog maar vijf punten.

Freiburg - RB Leipzig 0-3
RB Leipzig is weer koploper van Duitsland en heeft de druk bij Bayern München gelegd. Die Roten Bullen wonnen zakelijk met 0-3 en kunnen rustig achterover leunen. Christopher Nkunku maakte vlak voor rust de 0-1 en na de rust was voormalig KAA Gent-spits Alexander Sorloth de grote man. Hij maakte de 0-2 en gaf de assist op de 0-3 van Emil Forsberg.

Het verschil tussen Leipzig en Bayern bedraagt één punt en is dus minimaal. Bayern speelt later op zaterdag thuis tegen nummer zes Borussia Dortmund.

Hoffenheim - Wolfsburg 2-1
In de strijd om Champions League-voetbal heeft VfL Wolfsburg duur puntenverlies geleden. TSG Hoffenheim was met 2-1 te sterk. Geen nieuwe clean sheet dus voor Rode Duivel Koen Casteels. Christoph Baumgartner opende al snel de score voor Hoffenheim, waarna Wout Weghorst de stand gelijktrok. Het was zijn eerste doelpunt sinds februari.

Maar nog voor de rust scoorde Andrej Kramaric, waardoor Hoffenheim weer op voorsprong kwam. Wolfsburg was in de tweede helft een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar Die Wölfe had pech.