Weinig geloof in 'ruggengraatloos' Liverpool: 'Speelt een verloren jaar'

Weinig geloof in 'ruggengraatloos' Liverpool: 'Speelt een verloren jaar'

06-03-2021 16:03
1

Het is crisis bij Liverpool na vijf thuisnederlagen op rij in de Premier League. Sander Westerveld en Erik Meijer, oud-spelers van The Reds, vrezen voor een seizoen zonder Europees voetbal.

"Ik heb al vanaf het begin gezegd dat ze balans missen in het elftal. Dat moet gewoon perfect zijn om kampioen te worden. Omdat Virgil van Dijk is weggevallen en er nog meer blessures zijn, is heel de dynamiek weg. Ze hebben te veel moeten veranderen", zegt Westerveld tegen het Algemeen Dagblad.

Meijer sluit zich bij de voormalig doelman aan. "De batterij is gewoon leeg", constateert de oud-spits. "De manier waarop Klopp wil spelen, vraagt heel veel van zijn groep." Hij had de ineenstorting niet zien aankomen. "Nee, zo'n grote club als Liverpool met zo'n brede selectie loopt normaliter niet tegen dit soort problemen aan. Maar met Van Dijk en ook Jordan Henderson zijn ze de leiders van het team kwijtgeraakt. De ruggengraat is uit het elftal verdwenen."

Meijer denkt niet dat Jürgen Klopp ontslagen zal worden. "Nee, die hoeft denk ik niet te vrezen voor zijn baan. Dit heeft puur te maken met zijn selectie, die is niet op oorlogssterkte. Hij heeft ervoor gezorgd dat Liverpool weer bij de beste clubs ter wereld hoort."

Dit seizoen komt het echter niet meer goed, vreest Westerveld. "Liverpool speelt een verloren jaar. Het is te hopen dat ze snel een paar spelers terugkrijgen, zodat de ploeg zich kan oprichten. Zelfs deelname aan de Champions League wordt nog een lastig verhaal."