Arsenal wint niet na blunder Xhaka en bijzonder tumultueuze slotfase

06-03-2021 15:55

Arsenal heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de Premier League. Granit Xhaka stond met een enorme blunder aan de basis van het gelijkspel tegen Burnley.

Burnley - Arsenal 1-1
Arsenal blijft bijzonder wisselvallig in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta kwam een week na de knappe zege op Leicester City (1-3) niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Burnley. The Gunners begonnen nog voortvarend op Turf Moor. Pierre-Emerick Aubameyang opende na vijf minuten de score op aangeven van Willian. Aubameyang, Bukayo Saka en Martin Odegaard verzuimden daarna toe te slaan en dat kwam Arsenal duur te staan door een enorme blunder van Granit Xhaka. De Zwitser wilde na 38 minuten voor het eigen doel uitverdedigen, maar via Chris Wood zag Bernd Leno de bal in het net verdwijnen.

De Londenaren dwongen in de tweede helft aanvankelijk weinig af, waarna in het laatste kwartier invaller Erik Pieters een hoofdrol opeiste. Arsenal claimde een penalty na hands van de Nederlandse linksback, maar vond geen gehoor bij de arbiter en de VAR. Diezelfde Pieters dwong vervolgens Leno tot een redding met een geweldig schot. Het verhaal was echter nog niet afgelopen. Pieters hield zeven minuten voor tijd met zijn schouder de bal uit het doel. De scheidsrechter gaf rood en een strafschop vanwege hands, maar de VAR greep in en draaide de beslissingen terug.

Het betekende een tegenvaller voor Arsenal, dat op de tiende plaats blijft steken.