Voor Nieuwjaar dodelijk duo, nu allebei op de bank: Dat doet van den Brom wel

Voor Nieuwjaar dodelijk duo, nu allebei op de bank: "Dat doet van den Brom wel"

06-03-2021 09:24
5

KRC Genk voetbalde zich met overtuiging naar de halve finales van de Croky Cup door KV Mechelen uit te schakelen. John van den Brom speelde nochtans hoog spel: met Théo Bongonda en Paul Onuachu begonnen zijn twee beste schutters op de bank. Die keuze pakte echter uitstekend uit, zag Johan Boskamp.

"Voor John is dit in ieder geval heel lekker. Dit was belangrijk voor hem", kruipt Boskamp in het hoofd van zijn landgenoot voor Het Belang van Limburg. "Hij bracht tegen KV Mechelen Cyriel Dessers voor Onuachu. Hij kon eigenlijk niet anders, want Onuachu is al een paar weken minder. Met hem moet je in de zestien spelen en dat doet Genk niet meer. Loopvermogen is belangrijker voor ze."

"Het is niet voor niets dat Thorstvedt, die dat goed kan, er twee binnenschoot", legt Boskamp uit. "Nu goed, je moet het wel maar durven om je topschutter te wisselen. Dat doet John dan wel, zoals hij dat eerder ook met Bongonda heeft gedaan. Dat blijft een heerlijk spelertje om naar te kijken, maar dan speelt hij drie maanden de pannen van het dak en dan zie je hem drie maanden niet meer. Bij Zulte Waregem was dat ook al zo."

Zondagavond moet Genk de lijn proberen doortrekken tegen Cercle Brugge. Als de herfstkampioen de drie punten thuis houdt, komt Play-Off 1 weer een stap dichterbij. Of Bongonda en/of Onuachu er tegen de Vereniging weer van bij het eerste fluitsignaal bij zijn, valt nog af te wachten.