Als er een club komt die 50 miljoen legt, is David deze zomer weg uit Rijsel

"Als er een club komt die 50 miljoen legt, is David deze zomer weg uit Rijsel"

06-03-2021 09:06
1

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar in Rijsel krijgen ze nu eindelijk het enorme talent van Jonathan David te bewonderen. Tegen Olympique Marseille ontpopte de voormalige Buffalo zich tot de grote held met twee late treffers, goed voor een 2-0-zege. De monsteraankoop staat er nu helemaal.

Dat zenuwslopende duel tegen Marseille vormde haast een metafoor voor de ontwikkeling van David bij Lille OSC. "In Frankrijk wordt terecht geschreven dat David tegen Marseille speelde naar het beeld van zijn seizoen. Zijn begin in de Ligue 1 was moeilijk, net als zijn eerste helft tegen Marseille", legt Frans journalist Sirik Geffray uit aan Sporza

"David heeft zelf al toegegeven dat hij met wat overgewicht aan het seizoen begon, onder meer omdat de competitie in België zo vroeg werd stilgelegd door het coronavirus", herinnert Geffray zich. "Hij moest ook wennen aan de manier van spelen in Frankrijk, maar is de laatste weken duidelijk opnieuw helemaal topfit. Hij lijkt opnieuw meer op de speler van Gent, een speler die de indruk geeft drie matchen na elkaar te kunnen spelen."

Alweer weg?
Hoe het kan keren in de voetbalwereld. Intussen zit David aan negen doelpunten bij LOSC. Plots duikt zelfs de vraag op of de Canadees nog houdbaar is komende zomer. "Ik denk dat hij misschien beter nog even blijft", tempert Geffray de verwachtingen. "Hij heeft af en toe nog dipjes en vergeet ook niet dat David nog maar net 21 jaar is geworden. Osimhen (zijn voorganger bij Lille, nvdr.) heeft het bovendien best moeilijk bij Napoli, onder meer door blessures en een coronabesmetting."

"Rijsel is een goede leerschool. Veel clubs spelen nu met een laag blok tegen Rijsel omdat ze het zo goed doen dit seizoen. Bovendien heeft de club veel kans om de Champions League te halen en dat zou een fantastische ervaring zijn voor David. Natuurlijk, als er een club komt die 50 miljoen euro op tafel legt, is hij deze zomer weg uit Rijsel", besluit de journalist pragmatisch.