'Weinig draagvlak binnen de Pro League om verder te gaan met achttien clubs'

'Weinig draagvlak binnen de Pro League om verder te gaan met achttien clubs'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 08:01za 06-03-2021 om 08:01

De Pro League kwam vrijdag samen om enkele actuele thema's te bespreken. Naar goede gewoonte lag ook het competitieformat weer op tafel. Blijft het aantal van achttien clubs in Eerste Klasse A behouden? Voorlopig lijkt het antwoord eerder 'nee' te zullen worden.

Binnen de Pro League is er op dit moment 'weinig animo' om het huidige format van achttien 1A-clubs door te trekken in de verdere toekomst, schrijft De Morgen. na de uitbraak van het coronavirus werd die beslissing genomen, voornamelijk omdat Waasland-Beveren zich als een duivel in een wijwatervat verzette tegen haar opgelegde degradatie. Destijds vonden de profclubs een overeenkomst: achttien clubs in 1A tot aan het einde van het seizoen 2021-2022. Dan zouden er minstens drie moeten zakken om weer op zestien te komen.

Enkele 'kleinere' clubs uit onze hoogste afdeling zien die deadline echter graag verschoven worden. Zij wijzen opnieuw naar de coronacrisis en vrezen dat een degradatie dramatische gevolgen zou hebben op financieel vlak. Toch bleek uit de vergadering dat er 'weinig animo en draagvlak' is om op die wens in te gaan. Liefst van al voetbalt de Pro League vanaf de zomer van 2022 dus weer met zestien in 1A. Een besluit nam het weliswaar nog niet. Dat zou op de algemene vergadering van 16 maart moeten gebeuren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke 1A zie jij het liefst?

Eentje met achttien clubs
39%
Eentje met zestien clubs
40%
Eentje met meer dan achttien clubs
9%
Eentje met minder dan zestien clubs
12%
(382 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws