Is Club Brugge een voorbeeld? “Over drie jaar wil Anderlecht ook de beurs op”

Is Club Brugge een voorbeeld? “Over drie jaar wil Anderlecht ook de beurs op”

06-03-2021 07:27
19

Club Brugge maakte bekend dat het de beurs op zal gaan. Is Blauw-Zwart een voorbeeld geworden voor de andere Belgische clubs? Johan Boskamp spreekt tegenover Het Belang van Limburg over Club Brugge.

Blauw-Zwart moest na de bekendmaking van de beursgang wel meteen een domper verwerken: uitschakeling in de beker tegen Standard Luik. Balverlies van Chong lag aan de basis van de nederlaag vindt Boskamp. “Chong neemt daar een risico, dat zit in zijn spel. Noa Lang heeft dat ook.”

“Dat kan een keer verkeerd lopen en dan heb je het zitten. Voor hem is dat klote”, gaat Boskamp verder. “Mbaye Leye zal wel tevreden zijn. Hij wilde met zijn uitspraken na Anderlecht een schokeffect creëren en dat is gelukt. Bij Standard werkten ze zich te pletter en bij Club draaide het gewoon iets minder. Maar ze blijven daar natuurlijk wel goed werk leveren.”

Volgens Boskamp zal Anderlecht het voorbeeld van Club Brugge willen volgen. “Ze willen nu de beurs ook nog op. Je moet nog afwachten of dat het gewenste resultaat zal brengen, maar het is knap dat ze alleen maar vooruitdenken. Over drie jaar zal Anderlecht ook wel de beurs op willen.”