Union is opnieuw niet af te stoppen en haalt het ook van Lierse Kempenzonen

05-03-2021 21:50
3

Union mag de champagne stilaan koud zetten. Tegen Lierse Kempenzonen leek het aanvankelijk nog fout te lopen, maar slaagde her er toch opnieuw in om een goed resultaat te boeken. De Brusselaars haalden het met 1-3.

Union Sint-Gillis is dit seizoen in goede doen en lijkt niet meer af te stoppen richting de titel in Eerste Klasse B. Dat het het tegen degradatiekandidaat Lierse Kempenzonen opnam, leek vrijdag toch voor wat concentratieverlies gezorgd te hebben.

Het was verrassend de thuisploeg dat na acht minuten voetballen op voorsprong kwam via Ayoub Allach. De middenvelder kon met een plaatsbal uit de tweede lijn voor het openingsdoelpunt zorgen. Het zorgde voor een wake-up call bij Union, dat Lierse helemaal achteruit probeerde te drukken.

De bezoekers kregen kans op kans, maar slaagden er maar niet in om de netten te doen trillen. Lierse leek ook met een voorsprong de rust in te gaan. Net voor het fluitsignaal slaagde de onvermijdelijke Dante Vanzeir er dan toch in om die gelijkmaker te scoren.

De tweede helft kende hetzelfde verloop als het einde van de eerste helft, met Union dat vol voor de doelpunten ging. Het werd daar ook voor beloond en kwam na 52 minuten via de stip vanop voorsprong. Undav zorgde voor de 1-2 en uiteindelijk ook voor de overwinning van de Brusselaars. Met een tweede penalty en de 1-3 werd die zege in het slot helemaal veilig gesteld.

Union neemt door de overwinning nog wat meer voorsprong op eerste achtervolger RFC Seraing. De Brusselaars, die één wedstrijd meer hebben gespeeld, sprokkelden achttien meer punten dan Seraing. De Luikenaren nemen het zondag op tegen KVC Westerlo, de nummer drie in de stand.

Lierse Kempenzonen blijft voorlaatste in de stand en telt met twee wedstrijden meer gespeeld dertien punten minder dan Deinze, de nummer zes.