Geen veranderingen bij Antwerp: We moeten niet naar de ranking kijken

Geen veranderingen bij Antwerp: "We moeten niet naar de ranking kijken"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 21:14vr 05-03-2021 om 21:14

Royal Antwerp FC heeft het tegenwoordig bijzonder moeilijk en blijft na de Europese uitschakeling ook achter met een twee op negen in de competitie. Het lijkt dus tijd om wat veranderingen door te gaan voeren, maar volgens Frank Vercauteren zijn die nog niet noodzakelijk.

"Ik vind niet dat er na de voorbije twee op negen iets moet veranderen", geeft Vercauteren aan bij Het Laatste Nieuws. "Oké, het is niet hetzelfde als negen op negen, maar we moeten niet te veel naar de ranking kijken."

Volgens Vercauteren heeft namelijk zowat elke ploeg in België het moeilijk. "We zien dit seizoen dat alle ploegen, behalve Club Brugge, series neerzetten. Eens een negen op negen, en dan eens een twee op negen. Dat is hoe de competitie er uitziet. Er is maar één ploeg die constant kan zijn, en die constante moeten wij ook proberen vinden. Maar puntenoogst mag niks veranderen naar instelling en beleving", aldus Vercauteren.

Moeilijke wedstrijd
Toch moeten er punten gepakt worden. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk zaterdag. "Wel, dat wordt opnieuw een héél moeilijke", geeft Vercauteren nog mee. "Net zoals thuis tegen Sint-Truiden. We zullen ons mogen verwachten aan dezelfde strijd."

"En of het nu tegen Kortrijk, of tegen Moeskroen is, of tegen eender wie... Kortrijk is ook gaan winnen op Anderlecht hé. Op papier denk je dan ook: hoe kan dat? Maar het is wél de realiteit", besluit Vercauteren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws