Zulte Waregem denkt al aan de toekomst: 'Een BeNeLiga zal er wel komen'

Zulte Waregem denkt al aan de toekomst: 'Een BeNeLiga zal er wel komen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 20:44vr 05-03-2021 om 20:44

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 20:45vr 05-03-2021 om 20:45

De roep om een BeNeLiga wordt steeds groter in ons land. Club Brugge is grote voorstander van een nieuw competitieformat en lijkt steeds meer en meer voorstanders te krijgen. Zulte Waregem-trainer Francky Dury gelooft ook dat dat de toekomst van het Belgische voetbal zal worden;

"Dat gaat ervan komen, vermoed ik, wellicht met acht Belgische deelnemers", geeft Dury aan in Het Laatste Nieuws. "Over de eerste zes moet je niet twijfelen, die gaan er altijd bijzijn. Charleroi waarschijnlijk ook", vertelt de trainer van Zulte Waregem.

Essevee dreigt daardoor wel uit de boot te gaan vallen. "Ik hoop ergens dat er een soort rangschikking gemaakt wordt, op basis van verschillende paramaters. Zo van: 'Binnen vijf jaar beslissen we wie het haalt, de competitie start nu.' Dat zou een enorme uitdaging zijn", klinkt het.

Zo zou Zulte Waregem mogelijk wél mogen deelnemen aan een BeNeLiga. "Voor een club als Zulte Waregem, die in aanmerking komt voor dat laatste ticketje, is het dan 'Do or Die'. Maar ik wil aanhaken", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws