Meunier krijgt andere aanpak bij Borussia Dortmund: We passen ons aan

Meunier krijgt andere aanpak bij Borussia Dortmund: "We passen ons aan"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 19:15vr 05-03-2021 om 19:15

Thomas Meunier werkte in zijn carrière al met verschillende coaches, zo ook bij Borussia Dortmund. Onze landgenoot merkt een verschil in aanpak bij de verschillende trainers. “Tegenwoordig hebben voetballers meer steun nodig”, vertelt hij aan Eleven Sports.

Volgens Meunier wordt er nu anders met spelers omgegaan dan vroeger. “Vroeger waren voetballers meer ‘mannen’ en droegen ze meer verantwoordelijkheid. En dat is nu niet.” Hij merkt op dat zoals in de maatschappij de psychologie belangrijker is geworden in het voetbal. “Nu moet je spelers altijd aanmoedigen en ze proberen te raken op menselijk vlak.”

De Rode Duivel is er wel van overtuigd dat je het beste uit spelers kan halen door ook aandacht te geven aan hun mentaal welzijn. En dat doet zijn coach Edin Terzic bij Dortmund. “Hij is als een grote broer voor ons.”

Een heel andere aanpak dan zijn vorige coach, Lucien Favre. Die was volgens Meunier meer van de ‘oude school’. "Ik geef wel toe dat ik meer fan ben van het oude regime." Dan heeft hij het over de werkwijze van Christoph Daum, Michel Preud’homme en zelfs Adrie Koster. Maar Meunier beseft dat hij mee moet met de tijd. "Dingen veranderen dus en wij passen ons aan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws