Club Brugge helemaal overtuigd: toptalent Mbamba (16) gepromoveerd naar A-kern

Club Brugge helemaal overtuigd: toptalent Mbamba (16) gepromoveerd naar A-kern

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 19:03vr 05-03-2021 om 19:03

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 19:04vr 05-03-2021 om 19:04

Het gaat razendsnel voor Noah Mbamba bij Club Brugge. Het zestienjarige toptalent debuteerde enkele weken geleden nog maar pas bij Club NXT, maar wordt door Blauw-Zwart nu ook al gezien als een officieel lid van de A-kern.

Dat maakt Club Brugge zelf bekend via de officiële kanalen. Mbamba is recent nog maar net zestien jaar oud geworden en kreeg ook al meteen speelminuten bij Club NXT. Daarin kon hij Blauw-Zwart genoeg overtuigen om zijn contract te verlengen tot medio 2023.

Ook in de wedstrijden daarop kon het voormalige jeugdproduct van KRC Genk blijven overtuigen en werd hij beloond met een selectie voor de bekerwedstrijd tegen Standard. Minuten bij het A-elftal zaten er nog niet in, maar bij Club Brugge twijfelt men helemaal niet aan het talent van Mbamba.

De centrale verdediger/middenvelder werd door Club Brugge nu officieel in de A-kern gezet en mag beginnen hopen op een debuut bij de landskampioen. Daarmee volgt hij het voorbeeld van Cisse Sandra (17), die eerder dit seizoen door Club Brugge naar de A-kern werd overgeheveld. Door een blessure staat hij echter al maanden aan de kant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws