Bostyn (Zulte Waregem): Ik heb elke dag het beste van mezelf gegeven

Bostyn (Zulte Waregem): "Ik heb elke dag het beste van mezelf gegeven"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 18:48vr 05-03-2021 om 18:48

Louis Bostyn was afgelopen zomer maar derde doelman bij Zulte Waregem en dacht aan een vertrek bij de club. Inmiddels is hij een vaste waarde in doel geworden bij Essevee. Tegenover Sport/Voetbalmagazine vertelt hij het verhaal van de plotse ommekeer. 

De eerste kennismaking met Bostyn tussen de palen van Zulte Waregem brengt ons terug naar november 2017. Sammy Bossut was geblesseerd en Bostyn kreeg zijn kans. Maar toen diezelfde Bossut weer fit geraakte, verdween Bostyn weer naar de achtergrond. De twee seizoenen die volgden kwam hij weinig aan spelen toe. Dat ontmoedigde hem toch. "Zeker toen ik op training een hoog niveau haalde en toch derde keeper bleef. Wat moet ik nog meer doen?"

Ondanks de moeilijke periode bleef de doelman hard werken. "Ik heb elke dag het beste van mezelf gegeven. Met het idee: ik mag er niet met mijn pet naar gooien, morgen krijg ik misschien wél een kans." Zelfs tijdens de lockdown deed de doelman er alles aan om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. "Maar toen bleek dat ik opnieuw derde doelman zou zijn."

Bostyn drong aan op een vertrek, maar daar werkte de club niet aan mee. Dit seizoen moest Bostyn zes speeldagen wachten op zijn kans. Hij heeft zijn kans toen gegrepen en sindsdien is hij één van de sterkhouders bij Essevee. Zo staat hij al enkele maanden met zeer veel zelfvertrouwen te spelen. "Niets of niemand kan mij nu uit mijn lood slaan", besluit de doelman.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws