Pro League in verweer na heisa over gebrek aan VAR: Iedereen met gelijke wapens

Pro League in verweer na heisa over gebrek aan VAR: "Iedereen met gelijke wapens"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 18:30vr 05-03-2021 om 18:30

Na al de heisa over het ontbreken van de VAR in de kwartfinales van de Croky Cup heeft met bij de Pro League nu ook gereageerd op alle controverse. CEO Pierre François gaf tekst en uitleg aan de redactie van Sporza.

Vorig seizoen was er een videoscheidsrechter voorzien voor de eindfase van de beker, maar uiteindelijk werd hij toen ook in de kwartfinales al ingezet. Waarom kon het vorig seizoen wel en dit seizoen niet? "Dat plan hadden we ook dit seizoen. Jammer genoeg zijn niet alle kwartfinales dit seizoen rechtstreeks uitgezonden, noch door de Nederlandstalige, noch door de Franstalige media", aldus François.

Daardoor waren er dus onvoldoende camera’s aanwezig in Eupen. François had de zaak meegedeeld aan het management van de Raad van Bestuur. Zij hebben vervolgens dan maar besloten om geen enkele kwartfinale af te werken met VAR. "Zo streed iedereen met gelijke wapens", gaat de CEO van de Pro League verder.

Het probleem
Opmerkelijk is dat vier clubs uit de kwartfinales een vertegenwoordiger hebben in de beheerraad en dus afwisten van het probleem. Dit zijn Peter Croonen (KRC Genk), Alexandre Grosjean (Standard), Michel Louwagie (KAA Gent) en Karel Van Eetvelt (RSC Anderlecht). Ook de overige kwartfinalisten werden op de hoogte gebracht van het probleem. 

"Was het de juiste beslissing om geen enkele match te voorzien van een videoreferee? Misschien niet", geeft François toe. François benadrukte nog eens dat ze deze keuze hebben gemaakt om alle kwartfinales over dezelfde kam te scheren. "Volgend seizoen zullen we meer dan waarschijnlijk een andere beslissing nemen", besluit hij.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws