Bondsparket maakt mogelijke straf voor Kossounou (Club Brugge) bekend

Bondsparket maakt mogelijke straf voor Kossounou (Club Brugge) bekend

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 18:00vr 05-03-2021 om 18:00

Club Brugge dreigt het nog een tijdje zonder Odilon Kossounou te moeten doen. De verdediger pakte in de bekerwedstrijd tegen Standard een directe rode kaart en zal nu even op de strafbank moeten zitten.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, gevorderd voor Kossounou. Dat maakte het zelf bekend via de officiële kanalen. "Met de onbesuisde tackle bracht hij duidelijk de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar", geeft het Bondsparket aan. "Het Bondsparket houdt rekening met het blanco disciplinaire strafblad van Kossounou, die nu toch al anderhalf jaar in België actief is."

Als Club Brugge akkoord gaat met het voorstel, zal het Kossounou twee wedstrijden moeten missen. De Ivoriaanse verdediger kan daardoor niet spelen in de inhaalwedstrijden tegen Sporting Charleroi (12 maart) en KAA Gent (15 maart). Als Club Brugge niet akkoord gaat, moet het Disciplinair Comité zich dinsdag over de strafmaat buigen. Tegen Zulte Waregem kan Kossounou dit weekend wel nog in actie komen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws