Meevaller voor Guardiola en Manchester City: 'Goed nieuws: hij is fit'

Meevaller voor Guardiola en Manchester City: 'Goed nieuws: hij is fit'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 17:00vr 05-03-2021 om 17:00

Nathan Aké is fit en zit bij de wedstrijdselectie van Manchester City, dat het aanstaande zondag in de derby opneemt tegen rivaal Manchester United. De Nederlandse verdediger was sinds december uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Het gaat inmiddels weer beter met Aké. Hij trainde afgelopen week weer mee en is fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten tegen United. "Goed nieuws: Nathan is terug", vertelt Guardiola op de persconferentie voor de wedstrijd. "Hij heeft meegedaan met de trainingen en alles voelde goed. Iedereen is fit. Hopelijk is dat na de interlandperiode nog steeds zo."

Over die interlandperiode wil de trainer nog wel even iets kwijt. Hij geeft aan dat de spelers van Manchester City die af moeten reizen naar een gebied waarin een 'code rood' geldt vanwege de coronasituatie, niet af mogen reizen om die interlands te spelen. Die spelers zouden bij terugkeer in Engeland tien dagen in quarantaine moeten.

"We investeren veel tijd en geld en we kunnen niet hebben dat zes, zeven of acht spelers niet voor ons kunnen spelen. Het slaat nergens op, eerlijk gezegd", laat Guardiola aan duidelijkheid niets te wensen over.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws