Koeman ziet kansen door Madrileense derby: 'Belangrijk dat dat team verliest'

Koeman ziet kansen door Madrileense derby: 'Belangrijk dat dat team verliest'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 16:26vr 05-03-2021 om 16:26

Ronald Koeman en FC Barcelona hopen de opmars in de Primera División dit weekeinde verder gestalte te geven. De Catalanen gaan zaterdag op bezoek bij Osasuna, terwijl concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid het een dag later tegen elkaar opnemen.

Bij Barça zit het met de stemming wel goed na de zege op Sevilla. "Wat me trots maakt, is de sfeer binnen het team. De spelers vierden de goals samen. Zelfs de wisselspelers, die natuurlijk baalden dat ze niet speelden. Ik houd daarvan: een selectie die eenheid uitstraalt", vertelt Koeman. "Ik heb ook het gevoel dat de supporters zich verbonden voelen met het elftal."

Barcelona lijkt ook in La Liga op stoom. De ploeg van Koeman heeft acht verliespunten meer dan Atlético, dat zondag echter tegen Real Madrid speelt. "Wij moeten niet vergeten dat we eerst zelf moeten winnen. Daarna is het belangrijkste dat het team dat eerste staat punten verliest."

Koeman mag met Barça nog hopen op de dubbel. "Maar we moeten wel realistisch blijven. Atlético heeft nog steeds heel wat punten meer, al zijn er nog wel veel duels te gaan. Wij kunnen ons geen nederlaag meer permitteren. De recente resultaten geven ons in elk geval moraal."

Koeman werd ook nog naar de presidentsverkiezingen bij Barça en de gevolgen voor zijn eigen toekomst gevraagd. "Het ligt niet in mijn handen en ik heb nog een contract voor één jaar. Dat namen zoals die van Xavi worden genoemd, stoort mij niet. Het is aan de nieuwe president. Ik ben het wel zat om dit soort vragen te beantwoorden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws