Bataille (KV Oostende) over Play-Off 1: “De top vier? 75 procent kans”

Bataille (KV Oostende) over Play-Off 1: “De top vier? 75 procent kans”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 12:40vr 05-03-2021 om 12:40

KV Oostende is bezig aan topseizoen. Momenteel staan ze vierde met evenveel punten als KRC Genk dat derde staat. KV Oostende-verdediger Jelle Bataille kan het soms niet geloven dat ze daar staan. “Na elke zege zeggen we het ook tegen elkaar: dit is toch ongelooflijk. En elke ochtend sta ik verbaasd op: we staan dérde”, zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Bataille licht toe wat de ambities waren bij aanvang van het seizoen. “Eerst waren we al blij geweest om in 1A te blijven, daarna was top acht al heel mooi geweest”, licht de Oostendenaar toe. “Maar nu staan we derde. Met nog maar vijf matchen te spelen, moeten we toch voor play-off 1 durven gaan? Voor Bataille mag het niet meer mislopen. “Het zou voor mij zelfs een ontgoocheling zijn mochten we het uiteindelijk niet halen.” Volgens de verdediger is er iets veranderd in de spelersgroep na de zege tegen KV Mechelen. “Ik denk dat de zege tegen Mechelen voor een klik bij alle spelers heeft gezorgd: play-off 1 is mogelijk.”

Eerstvolgende horde voor KVO is KAA Gent. “Winnen op Gent komende maandag zou een enorme stap zijn.” Al weet Bataille ook wie de grootste concurrent van KVO wordt. “De grootste concurrent wordt Anderlecht. En dan volgen Zulte Waregem en OHL.” Er wordt gezegd dat het programma van KVO gunstiger is dan dat van de concurrentie. Maar daar is Bataille het niet mee eens. “Ik noem het zelfs een moeilijker programma. Want je weet dat het heel gesloten wedstrijden zullen worden. Maar we zijn er klaar voor." Zo speelt KVO nog tegen drie staartploegen. Moeskroen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge.

Bataille zelf is bezig aan een sterk seizoen en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo is hij belofte-international geworden en was er interesse van Royal Antwerp FC. De verdediger zelf denkt al aan een stap hogerop. "Misschien is dit wel hét moment. Het buitenland of een Belgische topclub, dat maakt mij niet zoveel uit. Het moet goed voelen en ik moet er mij verder kunnen ontwikkelen. Als je Play-Off 1 speelt, volgt sowieso de kans op een mooie transfer." En véél kans op dat eerste, denkt hij. "Ik zie het goed komen. Ik geef ons 75 procent kans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws