Amuzu over zijn toekomst bij Anderlecht: Alleen door de grote poort

Amuzu over zijn toekomst bij Anderlecht: "Alleen door de grote poort"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 12:15vr 05-03-2021 om 12:15

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 12:24vr 05-03-2021 om 12:24

Francis Amuzu is een ruwe diamant bij Anderlecht. In de laatste weken begint hij eindelijk wat efficienter te worden, en dat hebben buitenlandse clubs ook gezien...

"Begin dit seizoen - in augustus - kende ik een moeilijke periode. Overal klonk: Amuzu is niet efficiënt genoeg, Amuzu scoort niet. Daardoor kon ik niets meer", geeft hij eerlijk toe bij Het Nieuwsblad. "Bij balverlies of een gemiste kans, dacht ik: Oei, wat gaan de mensen zeggen? Daaraan werkte met onze mental coach Ellen Schouppe. Zij leert me opnieuw inzien dat voetbal plezier betekent. Eens missen of een bal verliezen is niet het einde van de wereld. Sindsdien durf ik weer meer."

Die durf heeft al heel wat opgeleverd. Amuzu is inmiddels vaste basisspeler bij Anderlecht. "Ik blijf nederig, hoor", lacht Amuzu. "Het is niet zo dat ik op straat overal herkend word of aanzoeken krijg van meisjes. Ik heb trouwens een vriendin, maar hou haar naam liever geheim. Als 21-jarige woon ik ook nog thuis. Vier maanden geleden kreeg ik er zelfs een zusje bij. Ik wil nu profiteren van mijn familie alvorens ik ooit naar het buitenland trek."

Amuzu werd al bij heel wat buitenlandse clubs genoemd. "Ja, ik weet dat Köln me al volgde, maar ik wil Anderlecht alleen verlaten door de grote poort. Met een prijs en liefst na een seizoen waarin ik zowat elke wedstrijd scoor", geeft hij aan. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws