Jaecques is duidelijk: “Verwachten een reactie van staf en spelersgroep Antwerp”

Jaecques is duidelijk: “Verwachten een reactie van staf en spelersgroep Antwerp”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 10:13vr 05-03-2021 om 10:13

Royal Antwerp Football Club zit in een vormdip, dat ziet ook general manager Sven Jaecques. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over de situatie bij The Great Old.

Antwerp staat nog wel op een tweede plek ondanks de mindere resultaten. "Omdat we verdiénen om tweede te staan. Hadden we met een volledig fitte kern en zonder Europa meer punten gehad? Ik denk het wel, maar daar moeten we ons niet achter wegsteken", zegt Jaecques.

"Vanaf nu is er weer 'gewoon' elke week een wedstrijd, met nog een interlandbreak tussen”, gaat Jaecques verder. “Daarin kunnen we een paar jongens recupereren en wat herstel inbouwen. Daarna is het aan ons om op volle sterkte te tonen wat we waard zijn.”

Sterke basis
Antwerp heeft toch een sterke basis gelegd. ”We hebben alles in eigen handen en hebben er vertrouwen in. We staan op vijf matchen van het einde tweede, hebben de beker gewonnen, Europees overwinterd. Dit moet de basis zijn voor de periode die volgt."

Ambitie
The Great Old is ambitieus en wil nog beter. "Dat kan wél en dat moeten we ook nastreven, maar we moeten alles wel blijven kaderen binnen een realistische context. Die van het Antwerp vandaag. En dan moet je ook de omstandigheden in rekening brengen.”

"Dus dat is de situatie. We vatten met vertrouwen het vervolg van de competitie aan, maar verwachten uiteraard, na een 2 op 9, een duidelijke reactie van de staf en spelersgroep. Te beginnen nu zaterdag”, aldus Jaecques. Zaterdag wacht KV Kortrijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws