Verboomen de gebeten hond na Standard-Club Brugge: “Hij verkoopt het slecht”

Verboomen de gebeten hond na Standard-Club Brugge: “Hij verkoopt het slecht”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 09:45vr 05-03-2021 om 09:45

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 10:45vr 05-03-2021 om 10:45

De slotfase van Standard-Club Brugge zal niet rap worden vergeten. David Okereke duwde de bal tegen de netten, maar het doelpunt werd afgekeurd. Ref Nathan Verboomen keurden de goal vervolgens toch goed en weer af.

Volgens huisref Tim Pots van Het Laatste Nieuws pakte Verboomen de situatie niet goed aan. “Eerlijk: ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat Mignolet hands maakte - maar uit één camerastandpunt bekeken, leek het eerder van wel. De scheids staat ook goed opgesteld om de fase te oordelen en finaal neemt hij de juiste beslissing - maar hij verkoopt ze slecht.”

“Verboomen keurt de goal af. Vervolgens wijst hij vervolgens naar de middenstip en op het scherm verschijnt ook: 1-1. Waarom hij ze dan terug afkeurt, op basis waarvan... ? Geen idee. Verboomen beschikt niet over de tv-beelden want er is geen videoref omdat er geen camera’s waren bij Eupen-AA Gent en dan wordt er voor geen enkele kwartfinale een VAR ingezet.”

Er was geen VAR tijdens de kwartfinales van de Croky Cup. “De Pro League had dat misschien beter bij de rechtenhouder onderhandeld. Nu is er een keer geen VAR en het spel zit meteen op de wagen. Nu, ik denk dat ook mét een VAR het resultaat hetzelfde zou zijn geweest.”

“Alleen was het dan veel aanvaardbaarder dan nu”, gaat Pots verder. “Ik zit al dertig jaar in het vak en zelfs voor mij was het allemaal heel warrig en onduidelijk - hoe moet dat dan niet zijn geweest voor die duizenden voetbalsupporters voor hun tv?”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Pots hier gelijk?

Ja
71%
Nee
29%
(225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws