Clement viseert Pro League: “Omdat er in Eupen te weinig camera’s waren”

Clement viseert Pro League: “Omdat er in Eupen te weinig camera’s waren”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 08:13vr 05-03-2021 om 08:13

Het laatste is nog niet geschreven over Standard-Club Brugge. Het ontbreken van de VAR bracht scheidsrechter Nathan Verboomen enkele keren in de problemen en Blauw-Zwart voelt zich bestolen. Ook Philippe Clement is niet te spreken over de gang van zaken.

Tegenover Het Laatste Nieuws viseert Clement de Pro League. “Hier zijn heel rare dingen gebeurd. Hopelijk krijgen we er een verklaring voor. De refs zien eerst wél hands en vervolgens niet. En dan weer wel. Het grootste probleem is evenwel dat er geen VAR is. Mijn collega Hein Vanhaezebrouck had het al aangegeven voor de bekermatchen, ik wou er geen commotie rond maken. Maar het is onbegrijpelijk.”

“Hier was er geen VAR, omdat er in Eupen-KAA Gent te weinig camera’s waren. Als er één speelveld er slecht bij ligt, moeten we dan allemaal op slechte velden spelen? Er wordt al een aantal jaar gezegd dat de clubs de beker niet serieus nemen (fronst de wenkbrauwen). Standard-Club is een fantastische wedstrijd. En dan gaan we de dingen opnieuw doen zoals we ze jaren geleden hebben gedaan. Dit is héél spijtig voor het Belgische voetbal.”

Club Brugge werd eerst uitgeschakeld in de Europa League en nu ook, in de beker. “Een heel teleurstellende week qua resultaten. Omdat we heel erg ambitieus zijn. We willen alles winnen en dat had gekund. Zeker deze uitschakeling was helemaal niet verdiend. De titel een formaliteit? We zijn nog nergens - het is een strijd van ‘elke week’. Niemand zal ons cadeaus geven - dat is hier nog maar eens duidelijk geworden”, aldus Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Clement hier gelijk?

Ja
57%
Nee
43%
(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws