Hoe minder zwaar je ziek was, hoe minder de kans dat je hartspier is aangetast

"Hoe minder zwaar je ziek was, hoe minder de kans dat je hartspier is aangetast"

04-03-2021 21:10

Club Brugge speelt donderdagavond op het veld van Standard voor een plaats in de halve finales van de Beker van België. Blauw-Zwart rekent daarvoor op de terugkerende Hans Vanaken. Vanaken, die na een positieve coronatest terug aan de aftrap staat. Is het gezond om meteen na het virus 100% te sporten?

Sporza vroeg het aan cardioloog Peter Peytchev, verbonden aan het OLV Aalst of topsporters na een quarantaine meteen medisch topfit of schuilt er een gevaar? Cardioloog Peytchev gaf een verklaring of het gevaarlijk is om na een quarantaineperiode meteen te sporten aan 100%. "Als er geen klachten meer zijn en geen medicatie meer wordt gebruikt, dan kan er in principe hervat worden, maar het advies is wel meestal niet met een belasting van 100 procent", zegt dokter Peytchev aan Sporza.

Volgens cardioloog Peytchev is het natuurlijk afhankelijk van hoe je dat virus hebt beleefd. "Hoe minder zwaar je ziek was, hoe minder de kans dat je hartspier is aangetast, zo lijkt het. Maar de kans is nooit nul, dus zo lang iemand zich ziek heeft gevoeld, raden we toch aan het sporten tijdelijk te onderbreken en geleidelijk te hervatten", aldus de cardioloog.