VP-Analyse: Blitzstart KRC Genk en degelijke Dessers nekken wankelend KV Mechelen

04-03-2021 20:16 Laatste update: 20:20
1

KRC Genk verzekerde zich donderdagavond van een plaats in de halve finale. Dankzij een blitzstart, een degelijke vervanger van Onuachu en een gehele sterke wedstrijd hielden ze KV Mechelen onder bedwang.

Blitzstart KRC Genk
Na nog geen tien minuten stond de 2-0 al op het bord. KV Mechelen wist niet wat ze overkwam. Met Thorstvedt in het kwadraat en een degelijke Dessers werd KV Mechelen in de eerste helft weggespeeld. Dit nam de hoop geheel weg bij KV Mechelen.

KRC Genk straalde energie en zin uit. Van den Brom heeft zijn manschappen goed aangevuurd.

Degelijke Dessers
Dessers verving Onuachu in de basis. Na maanden van bankzitten kon hij eindelijk nog eens 90 minuten spelen. Dat deed hij niet slecht. Er ging veel energie en dreiging van hem uit. Ook verzorgde hij veel diepgang en loopvermogen, anders dan dat dat bij Onuachu is.

Toch liet hij zich betrappen op enkele foutjes. Hij had enkele keren de kans op een doelpunt, maar vergat telkens te scoren. In de slotfase van de wedstrijd had hij nog zijn grootste kans, maar het geluk was niet aan zijn zijde. De bal spatte uiteen op de lat.

Wankelend KV Mechelen
De eerste helft was KV Mechelen nergens, de tweede helft echter waren ze veel beter. Ze drukten KRC Genk op de eigen helft, maar konden nooit tot concrete kansen komen. Zeker na de 3-0 zakte de moed in hun schoenen. Er waren nog genoeg mogelijkheden op een doelpunt in de slotfase, maar het kalf was al verdronken.

Bekeravontuur
Voor Van den Brom en co. gaat het bekeravontuur verder. Donderdagavond staat te loting al op het programma, na de wedstrijd Standard - Club Brugge. Ook LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be