KRC Genk naar halve finale na sterke wedstrijd tegen KV Mechelen

04-03-2021 19:46 Laatste update: 19:58
23

KRC Genk bekert verder. Ze versloegen KV Mechelen met 4-1. Het team van Van den Brom mag tevreden zijn na een sterke wedstrijd. KV Mechelen had na 10 minuten al geen uitzicht meer op de volgende ronde.

KRC Genk startte verschroeiend. Dessers kon de bal afspelen naar Thorstvedt en die maakte er al 1-0 van. KV Mechelen kwam niet aan de bal en nauwelijks 6 minuten later zette Arteaga voor, Munoz kon simpel binnenkoppen: 2-0.

Hier bleef het niet bij. Dessers ging even later alleen op doel, maar vergat het helemaal af te maken. Ook Oyen had een goede kans nadat hij Coucke omspeelde. KRC Genk zette KV Mechelen straf onder druk waardoor Malinwa moeilijkheden had om te voetballen.

KV Mechelen probeerde wel, storm dwong een corner af. Verder voetbalde KRC Genk sterk en dominant. Druijf kon net niet bij een voorzet, en ook Dessers maakte het net niet af.

KV Mechelen herstartte goed in de tweede helft. Zonde kansen te creëren konden ze wel KRC Genk onder druk zetten. Tot het uur vertoefde Genk op eigen helft, maar toen kwamen ze opnieuw in de wedstrijd.

Onmiddellijk gaven ze de (tijdelijke) doodsteek aan Malinwa. Thorstvedt tikte de 3-0 simpel binnen. Toch gaf KV Mechelen niet op. Schoofs en Druijf mistten telkens net de paal. Ook voor Dessers mocht het niet, hij zag zijn volley op de lat uiteen spatten.

KV Mechelen voelde wel dat er meer in zat. Na een mooie actie van Walsh tikte Mrabti de 3-1 voorbij Vandevoordt. Weer leven in de wedstrijd, maar dat leven nam de ingevallen Bongonda helemaal weg met een pegel: 4-1.

KV Mechelen zag al na 10 minuten een enorm moeilijke opgave. KRC Genk kwam nooit echt in de problemen, al gaf het Malinwa wel even hoop.